• Bliv medlem –

    send en mail til info@kulturlandskab. org
    og få svar om medlemskab på prøve

Äpple och humle bland Grönt kulturarv-växter 2016

(Citeret fra Jordbruksverkets nyhetsbrev Hävdat):
Programmet för odlad mångfald, POM, fortsätter med sin återintroduktion av odlingsvärda kulturarvssorter till de svenska odlarna. Under andra halvåret 2015 har buketten kompletterats med representanter också av lökväxter, fruktträd och andra nyttoväxter i form av humle. Det finns i och med detta kulturarvsväxter i samtliga växtgrupper.

Ett fyrtiotal fruktsorter av äpple, päron, plommon och körsbär kan nu marknadsföras med märkningen Grönt kulturarv®, liksom tre lokala humlekloner med förnämliga kvalitéer som det redan finns ett mycket stort intresse för. Kommande säsong kommer odlare och trädgårdsintresserade hos välsorterade återförsäljare också bland annat att kunna köpa krolliljan ’Kallmora’ med ursprung i Dalarna, den unika pimpinellrosen ’Valdemarsvik’ och såpnejlikan ’Kvinnsgröta’ från Öland.
Læs mere om Grönt kulturarv

Bogmærk Permalink.

Et svar til Äpple och humle bland Grönt kulturarv-växter 2016

  1. anna bodil siger:

    Svenskerne forstår på en helt anden måde end i Danmark at bruge tilskudssystemer til glæde for biodiversiteten. Vi laver dødsyge pølsehelg (læhegn). Svenskerne giver tilskud til plantning af gamle frugttræsorter – og til afbrænding i skove!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *