• Bliv medlem –

    send en mail til info@kulturlandskab. org
    og få svar om medlemskab på prøve

Den store artsjakten!

Sabima inviterer 5. juni til “Artsjakten” – en årlig nasjonal dugnad hvor det er om å gjøre å finne flest plante-, dyre- og sopparter i løpet av 24 timer. Med Artsjakten ønsker man å skape et øyeblikksbilde av artene vi kan finne i Norge. Eksperter og naturinteresserte møtes og jobber sammen, og på Artsjakten-arrangementene rundt omkring i landet kan nye artsjegere lære seg å kartlegge utvalgte, lokale arter og å legge artene inn i artsobservasjoner.no.

For medlemmer i Nordisk kulturlandskapsforbund er det kanskje særlig interessant å lete etter arter i jordbrukslandskapet? Forbundet er én av ni organisasjoner som har stiftet og er medlemsorganisasjon i Sabima (tidl. Samarbeidsrådet for biologisk mangfold).

 

Målet med Artsjakten er å vise frem hvor viktig det er å kartlegge Norges mangfoldige natur. Det er også en uformell konkurranse: Hvilken kommune, eller artsjeger i ditt lokale arrangement, finner flest arter?

 

Artsjakten skjer hele mandag 5.juni, dvs. mellom klokka 00:00 og 23:59.

 

Den første nasjonale Artsjakten ble holdt den 22.mai 2016 og det ble i løpet av ett døgn gjort nærmere 10 000 registreringer i Artsobservasjoner. Totalt ble hele 1207 arter funnet! Av disse var det 71 rødliste- og 30 svartelistearter. For karplanter, moser og virvelløse dyr ble det notert rapporteringsrekorder denne dagen. Det ble også arrangert flere lokale turer. Bø i Telemark ble beste kommune i Artsjakten 2016 med 576 registrerte arter. Moseklubben i Norsk Botanisk Forening hadde treff i området og bidro sterkt til resultatet, og det ble også registrert mange karplanter og fugler.

Nøgleord: , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *