• Bliv medlem –

  send en mail til info@kulturlandskab. org
  og få svar om medlemskab på prøve

Fimbulvinter

fimNättidningen Svensk Historia viderebringer denne historie – med lænker ikke bare til Nature Geoscience men også til denne artikel med både natur- og især humanvidenskabelig dybde af Bo Gräslund (Lænket fra Saga och Sed. Kungl. Gustav Adolfs Akademiens årsbok Årgång: 2007).
Blandt andet det karelske epos Kalevala omtaler en periode med hvad der meget vel kan være støv og svovlgas i atmosfæren, som gav kolde somre. Der er mange andre kilder, der støtter hypotesen. Også borekerner.

Bogmærk Permalink.

Et svar til Fimbulvinter

 1. Bjørn siger:

  Apropos klima(for-)historie, så har en dansk amatør med interesse for klimahistorie (Jens Ernholtz) udgivet hele 17 bøger med detaljerede vejr-data fra historisk tid.
  Den nyeste hedder “De Varme År” og handler om 1791-’95.
  Den virker ikke helt professionelt gennemarbejdet, men der er ihvertfald masser af oplysninger hentet fra samtidige kilder.
  Foruden de mange kortfattede indførsler af temperatur og vindstyrke mm, er bogen krydret med mange citater fra “De til Forsendelse med Posten allene privilegerede Kiøbenhavnske Tidender” (der i øvrigt kan læses på nettet) om stort og småt fra hele Europa, bl a mange notitser fra Island.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *