• Bliv medlem –

  send en mail til info@kulturlandskab. org
  og få svar om medlemskab på prøve

“Hävdat” från jordbruksverket – om fåglar, beteskjött og naturplaner

Som abonnent på det elektroniske nyhedsbrev “Hävdat” oplever jeg tit at noget bør formidles videre til NKFs medlemmer. På den anden side bør indlæggene her fra kulturlandskab.org ikke tage overhånd.
Så fra nu af har jeg besluttet at dele dem i forbundets facebook-gruppe istedet.  Alle kan kigge med dér.
Jeg ved ikke facebook kræver at man skal oprette en facebook-profil for at se facebook-grupper. I så fald, så gør det trygt: Det er ikke farligt, og man behøver ikke fortælle ret meget om sig selv.
Andre kan også slå nyheder, efterlysninger og andet op i facebookgruppen, så i princippet kan vi medlemmer sagtens få kontakt og mulighed for synergi. Bare brug det.

 

Nøgleord: .Bogmærk Permalink.

4 svar til “Hävdat” från jordbruksverket – om fåglar, beteskjött og naturplaner

 1. Sven Thorsen siger:

  Jeg kunne ikke drømme om at bruge facebook. Så farvel til nyhederne fra NKF-nyheder.

 2. Margareta Ihse siger:

  Hej
  Jag tycker att detta har varit en väldigt bra informationskanal. Det har varit lätt att sortera ut. Jag har inte vetat att du ville ha feedback bak på hur mycket jag läser och använder den.
  Men att lägga över detta på en Facebook grupp tycker jag inte är en bra ide.

  • Bjørn siger:

   Tack för det. Glad att du har funnit tjänsten värdefull. Jag tror du också kommer göra det i framtiden.
   Ditt klågamål ger meg anledning att kanske överväga mer.
   Och även förklara vad legar bak vad jag skrivit ovan.
   Jag har inte tänkt att sluta informera denna vägen.
   Det jag tänkar är bara att att inte längre använda den för att förmedla till NKFs medlemmor, vad som redan förmedlas väldigt bra i dom 2 e-nyhetsbrev “Hävdat från Jordbruksverket”

   https://www.jordbruksverket.se/amnesomraden/miljoklimat/ettriktodlingslandskap/villdularadigmeromnaturochkulturvarden/havdatnyhetsbrevomettriktodlingslandskap.4.2ce1c8ad1213e6b28d48000948.html

   och “Svenska kulturlandskap”.
   http://www.svenskakulturlandskap.se/natverksinfo/

   Dessa kan ALLA fritt abonnera på själv, och alltid finns nåt av relevans för NKF i “Svenska kulturlanskap”. I “Hävdat” är det inte alltid, men ofta.
   Så det verkar lite överflödigt att ha kulturlandskab.org som en ekstra infogat sändstation för sånna redan effektiva nyhetskanaler..Jag tror det är bra om medlemmar som önskar det, abonnerar själva på dom, och naturligtvis också på denna kanalen här, där andra nyheter fortfarende kommer att skickas, när nånting relevant kommer till mitt kännande.
   Jag abonnerar själv på dom 2 (och några andra), och kan lätt och snabbt utan lika mycket arbete som ett blog-inlägg länka till dom i facebook-gruppen – som en ekstra sevice kan man säga.
   Jag är berett att överväga ändra meg, om det finns tillräckligt skäl, Kanske bare då och då, för att genom hemsidan uppmärksamma våra medlemmor på att dom faktiskt finns, och att man bör abonnera.
   Rörande facebook kan man ha många avsikter, men ett faktum är det så att just
   https://www.facebook.com/groups/987166188070759/?fref=ts
   inte är fyllt med irrelevant småprat, utan redigeras så att bara relevanta inlägg får stå kvar. Och inget krävs för att följa den.
   Så den är inte besvärlig att sortera i; tvärtom är det för lätt, därför att bara ganska få medlemmor lägger inn inlägg. Förbundet per se är tyvärr inte särskilt aktivt.
   Men nåt finns dock. Det kan vara supplerande värdefull information, som jag inte hinnar förmedla här. Inlägg av andra medlemmor¨om saker, jag inte vet om, och inlägg som kanske inte hinnar över tärskeln för en lite skarpare redigerat blogg som denna, men dock är interessanta. Är nånting inte relevant alls, tas det bort.
   Så mitt förslag är att inte avvisa fb så konsekvent i just detta fall.
   Kanske kan man se det så att: “Hävdat” och “Svenska Kulturlandskap” (och kanske andra) är egna källor, mer specialiserade än NKFs nyheter (bloggen här). NKFs nyheter är något mer generella, men dock redigerade och urvalda för den publik, som jag har ett kanske inte ganska fel bild av. NKFs fb-grupp rymmer prinsipiellt ett bredare spektrum av kulturlandskaps-relevant material från fler källor. Den skrivs / insamlas av medlemmor och andra interesserade, men redigeras om nödigt av sina redaktörer om nånting inte relevant läggas inn.
   Jag tror, det blir bra på det sätt – men är redo att vurdera annorlunda, om jag (och kanske styret) presenteras för skälliga argumenter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *