• Bliv medlem –

    send en mail til info@kulturlandskab. org
    og få svar om medlemskab på prøve

Textilhistoriker söker kontakt och samarbete

Från Git Skoglund har vi fått denna fråga, som kanske kan hjälpa förbundet titta mer på textilernas betydelse i landskapshistorian. Kanske kan vi också på nåt sätt samarbeta med Nationalmuseets Center for textilforskning (som vist endnu ikke rigtig har haft tid til at forske i sammenhængen med landskabet, men jeg tror gerne de vil).
De har for øvrig også en facebog. …. hvor jeg tilfældigvis så at der er en dansk textilhistorisk forening, “Tenen“! Dem burde vi måske søge kontakt med?

Jag är textilhistoriker och forskar på temat hampa. Jag söker någon person/forskare eller student som särskilt vill intressera sig för textilfibrer och historiskt landskap, handel och trädgårdsodling etc. Det gäller framtida projekt om Nordisk textilproduktion och jag söker kontakter i särskilt Danmark, men också Finland och Norge. Det kan vara inom etnobotanik, historisk arkeologi eller närliggande, men huvudämnet historia som främsta ingång. Jag hoppas inte min fråga är allt för långsökt men hoppas det ska finnas någon inom Er förening som jag kan kontakt vidare?
Med vänligaste hälsning! Git Sverige

Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *