• Bliv medlem –

    send en mail til info@kulturlandskab. org
    og få svar om medlemskab på prøve

Hemmelig artikel

Hemmelig artikel om NKF, set i Langelandsk perspektiv

Nogle forhistoriske publicister tror at deres gamle publikationer er guld værd og meget vigtige at beskytte mod pirateri. Og at det på en eller anden mystisk måde skulle give indtjening at skjule sine talenter. Mere forstandige forstår at deling giver mere værdi; ikke mindre. Pressen har ofte en sært forskruet opfattelse af egen betydning.

Redaktionen af Fyns Amts Avis har fx den vanvittige ide at den udmærkede artikel om NKFs besøg på Langeland ”Opslugt af udkantens natur” skal beskyttes mod at blive læst af andre end avisens abonnenter. Derfor må vi ikke bringe den her på forbundets netsted, hvor den nok ville finde flere interesserede læsere end inde bag avisens betalingsmur.
En mærkeligt virkelighedsfjern indstilling, som er svær at begribe, men nem at omgå, hvis man ville.

Vi købte et eksemplar af papiravisen, da den udkom, og jeg fotograferede artiklen for egen fornøjelses skyld, hvad der vel næppe kan være forbudt. Håber jeg. Juraens veje er uransalige, og ikke altid saglige. Jeg har den i hvert fald som udmærket læseligt fotografi.

Istedetfor den udmærkede artikel, har I her et foto fra Møllebakken i Rudkøbing af den interesserede journalist, Anne Kidmose og hendes ligeså interesserede interview-offer, Tore Berg. Med på billedet er også vor daværende formand, Mats Folkesson og i baggrunden en langelænder.  Her er også et portræt af artiklen.

Et hovedformål med at invitere avisen var at bidrage til langelændernes stolthed over deres dejlige kulturlandskab, og måske gøre dem mere bevidste om dets potentialer for lokal økonomi og velfærd.

Lukket for kommentarer.