Nord-Norden

Finnmark * Finnskogen – en film om människor och platser i norra Wärmland * Finnmark Forlag ( spesialforlag med hovedvekt på finnmarks og nordnorsk historie og forskningslitteratur)

Sapmi Om samernes land, natur, traditioner og historie TV: Samernas tid 3 oplysende programmer á næsten 1 time hver i Sveriges Utbildningsradio. Om samisk historie i Skandinavien (og i starten også lidt om, hvor de menes at være kommet fra).
Litteratur
Kompendium 2022 om traditionel kunskap om Lokal och traditionell kunskap om biologisk mångfald och hållbart sedvanebruk https://www.sametinget.se/kunskapsmaterial-traditionell-kunskap

Nybyggarnas liv (i södra Lappland) av Rolf Kjellström Samernas liv av Rolf Kjellström Samisk kosthold gennem 1300 år
Kilde til mer samisk litteratur: Finnmark Forlag Spennende spesialforlag med hovedvekt på finnmarks og nordnorsk historie og forskningslitteratur.
Lommen: I forskjellige numre av Lommen finnes spredte artikler. Men i forbindelse med årsmöte 2010 i Jokkmokk var det litt mer samlet i nr 43 og især 44. Umiddelbart hugser eg og at der i nr 53 Traditionsmad i Norden er forskjelligt om samisk mat og villmarksmat. Blandt andet om barkbrød. Barkbrød er der meget mere om, i forskellige vinkler i facebookgruppen Biologiskt kulturarv.

Mere: Sapmi har jo meget mere kulturlandskab. Jeg modtager meget gerne materiale eller kilder. Skriv til info@kulturlandskab.org

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *